Λόκαλwatch vol. 2 • Παρουσίαση Πλατφόρμας & Συνδιαμόρφωση Προτάσεων 2ος Κύκλος Εργαστηρίων Συμμετοχικού Σχεδιασμού • Πάτρα

07.Φεβ.2023

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Ψηφιακή Πλατφόρμα Συμμετοχικής Δημοκρατίας – λόκαλwatch», το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Active Citizens Fund στην Ελλάδα”, η commonspace σε συνεργασία με το Vouliwatch σάς προσκαλούν στον 2ο Κύκλο Εργαστηρίων Συμμετοχικού Σχεδιασμού, την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023, από τις 17.30 έως τις 20.00, στην Αγορά Αργύρη Πάτρα.

Το έργο “λόκαλwatch” συνεχίζεται δυναμικά και το 2023!

Μετά από μία πετυχημένη σειρά Εργαστηρίων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, αναπτύξαμε τα ψηφιακά_εργαλεία της Πλατφόρμας Συμμετοχικής Δημοκρατίας, βάσει των δικών σας, εμπνευσμένων προτάσεων.Ελάτε τώρα να προτείνουμε αλλαγές και βελτιώσεις στους Δήμους μας!

Θα χαρούμε πολύ να συμμετάσχετε στον 2ο Κύκλο Εργαστηρίων Συμμετοχικού Σχεδιασμού, στον οποίο θα παρουσιάσουμε την πλατφόρμα και θα συνδιαμορφώσουμε τις πρώτες προτάσεις προς τους Δήμους που θα ανέβουν σε αυτήν.

Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023 | 17:30-20:00 στην Αγορά Αργύρη του Δήμου Πατρέων.

Η πολιτική συμμετοχή και η εποπτεία των εκλεγμένων αντιπροσώπων και αρχών από τ@ πολίτες είναι θεμελιώδεις αρχές για μια στέρεη, δίκαιη και πραγματικά ανοιχτή δημοκρατία.

Στόχος του έργου “λόκαλwatch” είναι η δημιουργία μιας διαδικτυακής, καινοτόμας πλατφόρμας, στα πρότυπα του Vouliwatch, που θα λειτουργήσει σαν γέφυρα επικοινωνίας, ελέγχου και συμμετοχής ανάμεσα στους/τις δημότες και τέσσερις Δήμους της Ελλάδας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώστε τη ΦΟΡΜΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ:

H commonspace είναι μια συνεργατική – διεπιστημονική ομάδα σχεδιασμού και παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στον τομέα των χωρικών στρατηγικών, των πολεοδομικών και χωροταξικών μελετών, της αρχιτεκτονικής, του αστικού και περιβαλλοντικού σχεδιασμού, της κοινωνικής έρευνας και του συμμετοχικού σχεδιασμού μέσω καινοτόμων εργαλείων και διαδικασιών. Στα χρόνια που δραστηριοποιείται έχει συνεργαστεί με Δήμους, Περιφέρειες και κρατικούς φορείς, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, εκπαιδευτικά και κοινωφελή ιδρύματα, ΜΚΟ και επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Έχει υλοποιήσει σειρά δημόσιων, ιδιωτικών και συγχρηματοδοτούμενων έργων και προγραμμάτων. Παράλληλα, έχει διαρκή επιστημονική συμβολή αλλά και εθελοντική δράση για όλα τα ζητήματα που αφορούν στην αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος. Επιδιώκει να αποτελεί συνδετικό κρίκο μεταξύ των πολιτών, των κοινωνικών θεσμών και των δημόσιων αρχών, έναν κόμβο ανταλλαγής γνώσεων, ιδεών και εφαρμοσμένων πρακτικών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ LOCALWATCH • FACEBOOK | TWITTER