Λόκαλwatch vol. 2 • Παρουσίαση Πλατφόρμας & Συνδιαμόρφωση Προτάσεων 2ος Κύκλος Εργαστηρίων Συμμετοχικού Σχεδιασμού • Αθήνα

10.Ιαν.2023

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Ψηφιακή Πλατφόρμα Συμμετοχικής Δημοκρατίας – λόκαλwatch», το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Active Citizens Fund στην Ελλάδα”, η commonspace σε συνεργασία με το Vouliwatch σάς προσκαλούν στον 2ο Κύκλο Εργαστηρίων Συμμετοχικού Σχεδιασμού, την Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023, στις 17:00-20:00, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Το έργο “λόκαλwatch” συνεχίζεται δυναμικά και το 2023!

Μετά από μία πετυχημένη σειρά εργαστηρίων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, αναπτύξαμε τα ψηφιακά εργαλεία της Πλατφόρμας Συμμετοχικής Δημοκρατίας, βασισμένοι στις δικές σας προτάσεις.

Θα χαρούμε πολύ να συμμετάσχετε στον 2ο Κύκλο Εργαστηρίων Συμμετοχικού Σχεδιασμού, στον οποίο θα παρουσιάσουμε την πλατφόρμα και θα συνδιαμορφώσουμε τις πρώτες προτάσεις προς τους Δήμους που θα ανέβουν σε αυτήν.

Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 17.00 – 20.00 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, Αθήνα).

Η πολιτική συμμετοχή και η εποπτεία των εκλεγμένων αντιπροσώπων και αρχών από τ@ πολίτες είναι θεμελιώδεις αρχές για μια στέρεη, δίκαιη και πραγματικά ανοιχτή δημοκρατία.

Στόχος του έργου “λόκαλwatch” είναι η δημιουργία μιας διαδικτυακής, καινοτόμας πλατφόρμας, στα πρότυπα του Vouliwatch, που θα λειτουργήσει σαν γέφυρα επικοινωνίας, ελέγχου και συμμετοχής ανάμεσα στους/τις δημότες και τέσσερις Δήμους της Ελλάδας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα.

Για τη δωρεάν ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σας συμπληρώστε τη ΦΟΡΜΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.

Λόγω περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πρόγραμμα 1ου Εργαστηρίου Β’ Κύκλου •

17:00-17:30 | Εγγραφές.

17:30-18:00 | Χαιρετισμός – Παρουσίαση της νέας πλατφόρμας “λόκαλwatch” από τον Διευθυντή του Vouliwatch και διαχειριστή του έργου, κο Στέφανο Λουκόπουλο.

18:00-19:00 | Ανάπτυξη εργαστηρίου – Συνδιαμόρφωση προτάσεων και υποβολή στην πλατφόρμα

19:00-19:15 | Αποτελέσματα – Κλείσιμο εργαστηρίου

** Στον χώρο διατίθεται καφές και βουτήματα.

H commonspace είναι μια συνεργατική – διεπιστημονική ομάδα σχεδιασμού και παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στον τομέα των χωρικών στρατηγικών, των πολεοδομικών και χωροταξικών μελετών, της αρχιτεκτονικής, του αστικού και περιβαλλοντικού σχεδιασμού, της κοινωνικής έρευνας και του συμμετοχικού σχεδιασμού μέσω καινοτόμων εργαλείων και διαδικασιών. Στα χρόνια που δραστηριοποιείται έχει συνεργαστεί με Δήμους, Περιφέρειες και κρατικούς φορείς, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, εκπαιδευτικά και κοινωφελή ιδρύματα, ΜΚΟ και επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Έχει υλοποιήσει σειρά δημόσιων, ιδιωτικών και συγχρηματοδοτούμενων έργων και προγραμμάτων. Παράλληλα, έχει διαρκή επιστημονική συμβολή αλλά και εθελοντική δράση για όλα τα ζητήματα που αφορούν στην αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος. Επιδιώκει να αποτελεί συνδετικό κρίκο μεταξύ των πολιτών, των κοινωνικών θεσμών και των δημόσιων αρχών, έναν κόμβο ανταλλαγής γνώσεων, ιδεών και εφαρμοσμένων πρακτικών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ LOCALWATCH • FACEBOOK | TWITTER