Είσαι ο Δήμος σου Ηράκλειο • Ψηφιακή Πλατφόρμα Συμμετοχικής Δημοκρατίας

23.Ιούν.2023

Πρόσκληση σε Ανοιχτή Συζήτηση και Παρουσίαση Πλατφόρμας Συμμετοχικής Δημοκρατίας “λόκαλwatch”, την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 | 12.30 – 14.00 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ηρακλείου, με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και του ΑΟΤΑ Ηράκλειο Α.Ε..

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Ψηφιακή Πλατφόρμα Συμμετοχικής Δημοκρατίας – λόκαλwatch», το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Active Citizens Fund στην Ελλάδα”, το Vouliwatch με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και του ΑΟΤΑ Ηράκλειο ΑΕ, σας προσκαλούμε στην Ανοιχτή Συζήτηση – Παρουσίαση Πλατφόρμας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 29 Ιουνίου στις 12.30 – 14.00 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Διευθυντής του Vouliwatch, Στέφανος Λουκόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου και Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου, Γιώργος Σισαμάκης και ο Γενικός Διευθυντής ΑΟΤΑ Ηράκλειο ΑΕ, Κώστας Μοχιανάκης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

12.30 – 12.40

Γιώργος Σισαμάκης, Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου και Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου • Χαιρετισμός

12.40 – 13.10

Στέφανος Λουκόπουλος, Διευθυντής Vouliwatch • Παρουσίαση Localwatch και Εργαλείων Πλατφόρμας

13.10 – 13.30

Κώστας Μοχιανάκης, Γενικός Διευθυντής ΑΟΤΑ Ηράκλειο ΑΕ • Δημοκρατική Συμμετοχή και Ανοιχτότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

13.30 – 14.00

Ερωτήσεις και Συζήτηση με το κοινό

Θα προσφερθούν καφές, χυμός, κρύο τσάι και αλμυρά εδέσματα με τοπικά προϊόντα.

Με την υποστήριξη

Πληροφορίες για Πολύκεντρο |
Οδός Ανδρόγεω 4, Ηράκλειο Κρήτης
τηλ. 281 030 1137 | email:[email protected]

Κατεβάστε την πρόσκληση ΕΔΩ.

Στόχος του έργου “λόκαλwatch” είναι η διαδικτυακή, καινοτόμα πλατφόρμα και τα συμμετοχικά της εργαλεία, στα πρότυπα του Vouliwatch, να λειτουργήσει σαν γέφυρα επικοινωνίας, ελέγχου και συμμετοχής ανάμεσα στους/τις δημότες και τον Δήμο Ηρακλείου και να προωθήσει την έννοια των ενεργών πολιτών και των ανοιχτών Δήμων.

Οι Δήμοι Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου και Πατρών αποτελούν τους 4 Δήμους -πρότυπα στους οποίους θα προσφερθεί η πλατφόρμα Localwatch και τα καινοτόμα εργαλεία της ψηφιακής δημοκρατικής συμμετοχής.

Η πολιτική συμμετοχή και η εποπτεία των εκλεγμένων αντιπροσώπων και αρχών από τ@ πολίτες είναι θεμελιώδεις αρχές για μια στέρεη, δίκαιη και πραγματικά ανοιχτή δημοκρατία.

Το έργο Localwatch υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund στην Ελλάδα.

Φορέας υλοποίησης είναι το Vouliwatch με εταίρο την Commonspace, και διαχειριστές επιχορήγησης το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για την πλατφόρμα εδώ: localwatch.gr