Είσαι ο Δήμος σου στο Ηράκλειο • Συμμετοχή και ενδιαφέρον από τα τοπικά μέσα

30.Ιούν.2023

Με μεγάλη επιτυχία και ενδιαφέρον από τα τοπικά ΜΜΕ πραγματοποιήθηκε η Ανοιχτή Συζήτηση και Παρουσίαση της Πλατφόρμας Συμμετοχικής Δημοκρατίας “λόκαλwatch”, την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ηρακλείου, με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και του ΑΟΤΑ Ηράκλειο Α.Ε..

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Ψηφιακή Πλατφόρμα Συμμετοχικής Δημοκρατίας – λόκαλwatch», το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Active Citizens Fund στην Ελλάδα”, το Vouliwatch με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και του ΑΟΤΑ Ηράκλειο ΑΕ, διοργανώσαμε Ανοιχτή Συζήτηση – Παρουσίαση Πλατφόρμας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 29 Ιουνίου στις 12.30 – 14.00 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Διευθυντής του Vouliwatch, Στέφανος Λουκόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου και Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου, Γιώργος Σισαμάκης και ο Γενικός Διευθυντής ΑΟΤΑ Ηράκλειο ΑΕ, Κώστας Μοχιανάκης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα θερμό χαιρετισμό από τον κ. Μοχιανάκη κατά τον οποίο ανέλυσε τις προοπτικές αλλά τις προκλήσεις που αναδεικνύει η τεχνολογία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Σισαμάκης ο οποίος μίλησε με ενθουσιασμό για την πλατφόρμα localwatch και τα εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο του έργου και έκανε και προτάσεις επέκτασης της εφαρμογής τους για το μέλλον. Ο Διευθυντής του Vouliwatch, Στέφανος Λουκόπουλος προχώρησε τέλος σε μια αναλυτική και πλήρη παρουσίαση του localwatch και των εργαλείων που περιλαμβάνει και απάντησε σε ερωτήσεις από το κοινό.

Μεγάλο ενδιαφέρον και απήχηση είχε και το έργο στα τοπικά ΜΜΕ, στα οποία εμφανίστηκε ο Διευθυντής του Vouliwatch, Στέφανος Λουκόπουλος:

• ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

TV Creta

Poo

• ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 

RadioMe

Creta 24

ΘΕΜΑ Κρήτης

ΣΚΑI Ηρακλείου

• SITE

Nea Kriti

Politika Kritis

Creta Live

Neamatia.gr

Με την υποστήριξη

Στόχος του έργου “localwatch” είναι η διαδικτυακή, καινοτόμα πλατφόρμα και τα συμμετοχικά της εργαλεία, στα πρότυπα του Vouliwatch, να λειτουργήσει σαν γέφυρα επικοινωνίας, ελέγχου και συμμετοχής ανάμεσα στους/τις δημότες και τον Δήμο Ηρακλείου και να προωθήσει την έννοια των ενεργών πολιτών και των ανοιχτών Δήμων.

Οι Δήμοι Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου και Πατρών αποτελούν τους 4 Δήμους -πρότυπα στους οποίους θα προσφερθεί η πλατφόρμα Localwatch και τα καινοτόμα εργαλεία της ψηφιακής δημοκρατικής συμμετοχής.

Η πολιτική συμμετοχή και η εποπτεία των εκλεγμένων αντιπροσώπων και αρχών από τ@ πολίτες είναι θεμελιώδεις αρχές για μια στέρεη, δίκαιη και πραγματικά ανοιχτή δημοκρατία.

Το έργο Localwatch υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund στην Ελλάδα. 

Φορέας υλοποίησης είναι το Vouliwatch με εταίρο την Commonspace, και διαχειριστές επιχορήγησης το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για την πλατφόρμα εδώ: localwatch.gr