Πάτρα, είσαι ο Δήμος σου • Παρουσίαση πλατφόρμας Localwatch & Ανοιχτή Συζήτηση

12.Σεπ.2023

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Ψηφιακή Πλατφόρμα Συμμετοχικής Δημοκρατίας – λόκαλwatch», το Vouliwatch σε συνεργασία με την InterMediaKT σάς προσκαλούν σε δωρεάν εκδήλωση παρουσίασης της πλατφόρμας και ανοιχτής συζήτησης, την Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023 στον φιλόξενο πολυχώρο κοινωνικής καινοτομίας Co2gether.

Το έργο “λόκαλwatch” ολοκληρώθηκε και παρουσιάζεται!

Θα χαρούμε πολύ να συμμετάσχετε στην Ανοιχτή Συζήτηση και την Παρουσίαση της “Ψηφιακής Πλατφόρμα Συμμετοχικής Δημοκρατίας – λόκαλwatch” στην Πάτρα.

Το “λόκαλwatch” είναι η διαδικτυακή, καινοτόμα πλατφόρμα που προωθεί τη δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από μια σειρά συμμετοχικών ψηφιακών εργαλείων, στα πρότυπα του Vouliwatch.

Το localwatch θα λειτουργήσει σαν γέφυρα επικοινωνίας, ελέγχου και συμμετοχής ανάμεσα στους/τις δημότες και τον Δήμο Πατρέων και θα προωθήσει την έννοια των ενεργών πολιτών και των ανοιχτών Δήμων.

Ο Δήμος Πατρέων αποτελεί έναν από τους 4 Δήμους – πιλότους (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο), στους οποίους προσφέρουμε την πλατφόρμα με σκοπό την πιο ανοιχτή επικοινωνία του με τους πολίτες και την καινοτόμα διάδραση μαζί τους.

Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει με μεγάλη επιτυχία στον Δήμο Πατρών 2 Εργαστήρια Συμμετοχικού Σχεδιασμού (2021-2022) από τα οποία προέκυψαν και τα εργαλεία που προσφέρει η πλατφόρμα στον Δήμο και τους δημότες.

Μπορείτε να δείτε το απολογιστικό BINTEO των εργαστηρίων εδώ:

Μπορείτε να δείτε τo Localwatch Πάτρας εδώ: https://patra.localwatch.gr/

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα την Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 18.30 έως τις 20.00 στον Πολυχώρο Κοινωνικής Καινοτομίας Co2gether (Κολοκοτρώνη 65), με τη συνδιοργάνωση της InterΜediaΚΤ.

Στην παρουσίαση και συζήτηση θα συμμετάσχουν:

Στέφανος Λουκόπουλος, Διευθυντής Vouliwatch

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Την εκδήλωση θα συνοδεύσουν καφές, χυμοί, αφεψήματα και ελαφριά σνακ.

 

 

Eυχαριστούμε θερμά την Co2gether για τη φιλοξενία

 

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund στην Ελλάδα.

Φορέας υλοποίησης είναι το Vouliwatch με εταίρο την Commonspace, και διαχειριστές επιχορήγησης το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για την πλατφόρμα εδώ: localwatch.gr